Jumaat, 24 Mei 2013

UCL punye final tahun 2013




Tahun ni punye final....




TAKDE

team ni

team ni

dan jugak team ni

yang ni jauh sekali laaa..




OLEH ITU...








final nanti ramai jadi orang jerman setelah semusim dijajah British. kehkehkeh

Rabu, 3 April 2013

first 2013



Baru nak up first entri due ribu tige belas. semoga tulisan tahun ini lebih ikhlas dan pantas bak iker casillas.
harap-harap gua tak malas dan tak mudah lemas bak penjaga gol diatas.....



UEFA CHAMPIONS LEAGUE
quarter final 1st leg
2/04/2014

PSG 2  vs  BARCELONA 2




Rabu, 31 Oktober 2012

Duit dan Bola










    Pernah dengar tak ayat "Wang bukanlah segale-galenye, tapi segale-galenye memerlukan wang". Pade yang pernah dengar tu oklah dan yang tak pernah dengar tu tak payah ambik tau, tak penting pun. Lame jugak keyboard gua ni tak ditekan-ditekan dan lame jugak belog ni tak apdet. Baru saat ni lah rasenye mase terbaik apdet belog ni.

    Sekarang ni mase rehat Liga Malaysia. Sekarang ni jugaklah macam-macam cerite Tahyul dan khurafat timbul sebelum start new season. Sebelum tu Tahniah lah yang menang cup tu dan cup ni dan selamat datang pasukan yang layak ke Liga super next season. Kepada pasukan yang jatuh ke lembah hina tu, semoga tabah dan berusahalah untuk ke Liga Super ye.

   Dalam sedar ataupun tidak, Bolasepak Malaysia diserang kejutan dari Cerite Tahyul mengenai Player tu nak pergi team ni. Team tu nak berbelanje berbilion macam Man. City dan Coach tu nak handle team portugal. Player tu tak jadi main liga Indon, Ade pasukan yang nak mintak sedekah untuk budget next season dan macam-macam cerite khurafat yang lain. Hebat kan? Dasyhat kan?

   Kebiasaanye di Malaysia urusan jual beli player hanya berlaku dan terjadi apabila kontrak seseorang player tu tamat. Tu standard kite kat sini. Tapi, hari ni segalenye berubah mengikut arus pemodenan bolasepak atau dalam bahase EPL nye 'Modern Footbal'. Ade rumours yang mengatekan team tu sanggup tebus baki kontrak player tu sampai juta-juta dan up gaji tak masuk akal. Ni memang modern. Untunglah team yang ade duit dan hina buat team yang takde duit untuk halang player mereka di sambar. Bende ni tak salah dan FIFA pun tak larang. So, sebagai fans pasukan tu untunglah anda semue. Persoalannye sekarang ialah......Maintain. Rasenye bende tu biarlah pihak pengurusan yang handle. Kalau dah tak mampu nanti same-same lah kite kutuk dengan sepenuh hati. Tugas kita ialah pegi stadium dan sokong pasukan masing-masing dan pastikan stadium tu sendat dan tiket sold out every home game. Barulah mampu nak bayar Messi dengan Suarez.

   



    Oklah tu kan, Player pun main bola sampai umur brape je. Kalau income sejuta ringgit Malaysia sebulan tu, simpan-simpan lah dalam tabung haji atau ASB. Pade player yang nak gaji mewah berusahe lah bersunguh-sungguh dan kalau dalam kem latihan coach cakap tido awal....tido jerlah. Tak payah nak keluar kem pukol 3 pagi.



     


 

Selasa, 3 Julai 2012

Tak Layak tapi....



1. Kene harap team tempat ketige dalam group lain point tak lebih dari point kite 

2. Kalau betul Myanmar gune player lebih umur, kite boleh buat bantahan ke AFC


                      Kite tunggu je. Tapi memang betullah ape yang gua pernah selak dan bace 



"BOLASEPAK MALAYSIA KERAP MEMAINKAN HATI DAN HARAPAN PEMINAT"

Ok.